L'Otzet

L'Otzet, amb el seu imponent finestral gòtic, és una de les masies més interessant de Granera

Aquesta masia és l'ultima pagesia del terme municipal de Granera el sector més occidental, a 660,8 metres d'altitud.

    

Està situada en un bell i enlairat solell damunt del seguit de feixes de la casa anomenada la Quintana.

El mas està ubicat just en el punt de trobada del Serrat del Moro, cap el nord, i el Serrat de l'Otzetó, cap al nord-oest, a llevant del Pla de les Soques. A la seva esquerra es troba el Torrent de la Font del Buc, i a la dreta el Torrent de les Fraus de l'Otzet. Al nord-oest del mas es troba el Coll de la Descàrrega i del Cogull. La masia està situada entre Granera, Sant Llorenç Savall i Monistrol de Calders.

   

La construcció es composa d'una sèrie d'edificacions, destinades a diferents usos, al voltant d'un petit pati o barri amb accés per llevant.

L'edifici principal és un gran casal al qual s'entra per aquest barri o per la part posterior. És molt interessant un finestral geminat, trevolat a la sala del primer pis del casal. Queden vestigis d'un altre finestral, però al que hi falta la columna.

La masia és molt antiga. Ja apareix nombrada en una relació de fogatges de l'any 1497 en la Batllia General de Catalunya, i també en la de l'any 1553. El nom pel que es coneix el mas Otzet deriva d'un mot llatí "licetum", que vol dir "alzinar". En català antic va donar la forma "Oltzet" i, de seguida "Otzet". Així Otzet, "grup d'alzines" o "alzinar", també es troba denominant una casa de pagès també a Sant Fruitós de Bages i a Navarcles.

 

 

 

 

 

 

 

L'Otzet -Camí de Sant Llorenç - 08183 Granera - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 10.04.2017 | 17:27